image description

Guillermina 'Willie' Castro

Guillermina CastroManager van Atalanta

Guillermina Castro is de enthousiaste en energieke manager van Atalanta. Haar moeder is Nederlandse, haar vader Spanjaard.
Haar roepnaam is Willie.

Ze is klassiek balletdanseres en heeft met veel succes bij het Nationaal Ballet in Nederland gedanst.
Ook heeft ze als soliste op vele plekken opgetreden in Nederland, België en Duitsland. Toen ze 25 was, verliet Willie Nederland om in Alicante een opleiding tot flamenco-danseres te volgen. Zij heeft vele optredens verzorgd. Zij ontmoette haar man Martin, een Spaanse gitarist en flamenco-zanger.

Samen hebben zij in Alicante 25-jaar een goedlopende ballet- en flamenco-school geleid. In 2013 moest Willie helaas stoppen met dansen en lesgeven vanwege rug- en nekklachten en pijn in haar ledematen ten gevolge van zware artrose. Ze werd schoonheidsconsulente bij Mary Kay.

De ommekeer kwam begin 2016. Toen is Willie een week op Atalanta te gast geweest.

Uit het gastenboek:
"Het recente overlijden van mijn moeder was de druppel die het glas deed overlopen. Ik was helemaal de richting van mijn leven kwijt.Omdat ik gek op katten ben, had mijn dochter me naar een katten-café in Amsterdam gebracht. Het idee bleef maar in mijn hoofd spelen en in de cursus bij Jessica vond ik mijzelf terug.

Ik hervond de kracht om te doen wat mijn hart me zei. Beetje bij beetje begon ik de balletzaal te veranderen in een katten-zaal.
Drie maanden later gingen we open: Cat-relax in Alicante. Het is een succes en nu ben ik werkelijk gelukkig.

Die week op Atalanta heeft mijn leven veranderd. Daarom wil ik hier werken, om andere mensen die kans ook te geven!"

Nathalie Amand

NathalieGediplomeerd lichaamstherapeut van Atalanta

De Belgische Nathalie Amand was lange tijd eigenaresse van een spiritueel centrum in de bergen bij Guadelest.

Op dit moment woont ze op een finca in de bergen en heeft, naast haar massagepraktijk, twee paarden waarmee ze met kinderen met een handicap werkt.

Behalve voor Atalanta werkt Nathalie nog bij het gerenommeerde centrum SHA waar zij o.a. Naomi Campbell regelmatig behandelt. Zij heeft op zich genomen om voor een familie in Peru te zorgen. Het meisje Estrella komt geregeld naar Spanje en gaat dan naar een Spaanse school. 

Bij haar kunt u genieten van vele therapieën, zoals Abhyanga ayurvedische massage met warme sesamolie en ayurvedische (hoofd)massage met energetische harmonisatie.

Nathalie werkt ook met Reiki en energie therapie volgens de Bronnikov methode om de magnetische velden van het lichaam te harmoniseren.

Tevens is zij gediplomeerd therapeut voor de Raindrop Therapy.

Nanette Muller

NanetteKok van Atalanta

De van oorsprong Nederlandse Nanette Muller is de creatieve en enthousiaste privé kok van Atalanta.

Zowel in Nederland als in Spanje heeft Nanette een antiekwinkel gehad. 

Zij is nog steeds dol op antiek en kan het niet laten op beurzen te staan en de vele Spaanse markten af te struinen. 

Haar grote liefde is echter koken en langzamerhand groeide dit uit van hobby tot beroep. Ze werkte jaren in de horeca en runde zelfs een restaurant in Spanje.

Nanette kookt met haar hoofd en handen, maar vooral met haar hart en veel liefde. En dat proef je, daar zijn alle gasten het roerend over eens, zoals je in het gastenboek kunt lezen.

Vers bereide mediterrane maaltijden zijn Nanette's passie. En met jouw dieetwensen zal ze zoveel mogelijk rekening houden.

Nandi Lopez Caleya

NandiNandi is de levenslustige vrolijke engel van Atalanta. Zingend maakt ze de kamers schoon, de buitenboel en wat er maar schoon te krijgen valt.

Ze stofzuigt zelfs de kat. Hoewel ze, naast haar drukke werk en gezin, een verpleegstersopleiding heeft afgerond, wil Nandi haar '...lieve mensen na 30 jaar niet in de steek laten.'

Ze wordt als 1e opgeroepen als iemand valt of naar het ziekenhuis moet.

Nandi is de steun en toeverlaat van velen. "Hier word ik blij van," zegt ze.

Raul Rodriguez

In 2002 kwam Raul zonder een cent uit de Bolivianse stad Santa Cruz naar Spanje. "Sin nada", zoals hij zelf zegt. In Bolivia was hij taxichauffeur. Hij kwam terecht in Callosa, een Spaans stadje vlak bij Alfaz del Pi en pakte alles aan,"de sol a sol", van zonsopgang tot zonsondergang, 7 dagen per week, 30 euro per dag als hij geluk had.

Van gezicht kende hij in Bolivia mooie Monica. Ze werd door haar tante letterlijk gevangen gehouden.Een keer is het haar bijna gelukt te ontsnappen, maar ze werd door de politie teruggebracht. Mooie Monica was tante´s ticket naar een betere toekomst. Ze zou een rijke man met een groot huis trouwen ,waar tante ook kon wonen. Raul spaarde van zijn 800 euro per maand voor een vliegticket en plande een ontsnapping, met behulp van vrienden. In 2004 arriveerde ze. Ze hebben inmiddels zonen van 12 en 10. Monica ging meteen aan de studie en werkt in de geriatrie.

Raul haalde, naast zijn werk aan de lopende band diploma´s, van tuinarchitect, constructiewerker tot zwembaden reparateur. En dat wierp z´n vruchten af. In 2015 richtte hij zijn eigen onderneming op , Santa Cruz, met inmiddels 10 werknemers. Een paar jaar geleden ontmoette ik hem. Inmiddels is hij mijn beste vriend, heeft hij de enorme tuin tot een plaatje gemaakt, verbouwingen gedaan en honderden klussen in en rondom het huis. Hij is mijn steun en toeverlaat. Ondanks zijn drukke dagen komt hij meteen aanhollen als er weer eens een crisis is, die zich bij voorkeur voordoen als ik een huis vol Atalanta gasten heb. "De verwarming doet het niet, er is geen warm water, een deur gaat niet open". De gasten merken er niets van en dankzij Raul loopt alles op rolletjes. Zijn enige nadeel is dat hij liever met bomen en planten bezig is dan met klussen. O ja, en dat we veel tijd "verdoen" met spirituele gesprekken, waar ik waanzinnig veel van leer.

Jessica Larive

Jessica LariveEigenaar, gastvrouw en docent van Atalanta

Jessica Larive is Nederlandse en woont sinds 2004 grotendeels in Spanje.

De mooie natuur en het gezonde klimaat van de prachtige Costa Blanca gaven haar de motivatie om haar ervaringen en Spaanse huis met anderen te delen. Ze richtte in 2005 het centrum Atalanta op.

Bijgestaan door een gekwalificeerd vast team en soms ook door gastdocenten, ontvangt Jessica de gasten in haar eigen huis in Spanje. Al honderden mensen zijn op Atalanta geweest. Jessica houdt contact met de meeste oudgasten en velen komen voor een 2e of zelfs 3e keer terug.

Ze heeft verschillende 4-jarige opleidingen afgerond tot hoofddocent Yoga, meditatie en persoonlijke ontwikkeling.
De opgedane technieken, kennis en ervaringen, in combinatie met haar 26 jarige carrière als internationaal jurist en Europarlementariër, geven nieuwe kracht, vrijheid en blijheid in haar leven.

Daarnaast gebruikt zij de filosofie van 'Een Cursus in Wonderen' in haar dagelijks leven. Al sinds 2005 deelt ze haar ervaringen en inzichten met de yoga studenten.

Haar werk is haar passie.

WAAROM WIJ JE ZO GRAAG HELPEN BLIJ MET JEZELF EN JE LEVEN TE ZIJN

Als je niet lekker in je vel zit, heb je daar zelf last van. Maar ook je omgeving, je partner, kinderen, familie, collega´s en vrienden worden daar niet blij van. Jouw humeur en je innerlijke gevoel heeft meer invloed op je omgeving dan je denkt.

Wij, jullie team, genieten ervan als we jullie al na een dag of twee zien opleven, blijer worden, lekker lachen, grapjes maken, genieten van het eten. Je beseft dat je helemaal oke bent, precies zoals je bent. Het is onze motivatie om dit werk te doen!

En als we achteraf zelfs mailtjes krijgen van kinderen of partners dat ze zo blij zijn met de verandering en zelf ook wel eens willen komen, kan onze dag helemaal niet meer stuk.

Willie, onze manager, is eerst als gast hier geweest en ze zegt:

"Die week op Atalanta heeft mijn leven veranderd. Daarom wil ik hier werken, om andere mensen die kans ook te geven!"


Dit vinden onze gasten van Atalanta

Voor de 3e keer op APK, en ik weet zeker, ik kom nog eens een week doen. Fijn dat je zo intens op dingen inging en tevens ruimte liet voor emoties en inbreng! Ik heb een fantastische week gehad, met ontzettend veel humor en onbedaarlijk lachen. Dan voel je je rugzak met ‘problemen’ al leger worden. Nanette's kookkunsten verbazen me steeds weer. Dank je wel voor alle heerlijke gerechten!.
Elly uit Houten
Mijn aversie tegen een groep is omgeslagen in dankbaarheid naar deze groep mensen, het heeft mij gesterkt. Door de ruimte te krijgen om zelf te bepalen, als je een rustpunt nodig had, die ook te pakken, kwam ik door de weerstand. Jessica, dank voor het herhalen van ' mijn eigen verantwoordelijkheid voor de wijze waarop ik wil leven. Kan ik mij mooi niet verschuilen achter werk, druk, druk....
Coba uit Meppel
Lekker bijgeslapen, ontspannen en in de cursus weer herinnerd aan al die dingen die ik in de waan van de dag vaak vergeet.
Hannie uit Utrecht
Ik kijk al zoveel meer zonder oordeel en kritiek naar mezelf. Ik accepteer wie ik ben en dat is niet ‘broos’ maar kwetsbaar, puur en vol warmte en liefde!
Yvon uit Amsterdam
Vol inspiratie ga ik straks naar huis, ik weet nu dat ik die kleine puppie in mijn hoofd een beetje op kan voeden.
Rolinka uit Zaandam
Het was een week vol lichtheid en plezier. Ik kwam om mijn hoofd leeg te maken en ik kreeg zoveel meer.
Lucelle uit Wierden
Vol energie en positieve voornemens ga ik naar huis. Vanuit mijn hart dank ik jullie beiden in Atalanta en de fantastische kok Nanette. Deze week was een verjaarscadeau, een van de mooiste, is gebleken.
Patricia uit Vught
Ik ben weer een stapje dichterbij gekomen en leer mij Zelf steeds beter kennen en durf steeds meer te gaan staan voor het licht in mijzelf.
Dinah uit Breda
Dank voor de fijne Mindfulness Yoga en de wijze lessen!.
Antoinette uit Amersfoort
Lieve, leuke, mooie medewandelaars op dit pad. Ont-moeten en verbinden in vrijheid. Van harte bedankt.
Margriet uit Leusden
Lees meer verhalen en ervaringen!
wil jij de kwaliteit
van je leven verbeteren
en meer uit je leven halen?
  • Plus
  • Happinez
  • Tijdschrift voor Yoga
  • Sante magazine
  • Yoga Magazine
  • Trouw
  • AD